Témakörök

Az alkotásokat 3 kategóriában lehet benyújtani:

 • Festmény vagy rajz.
 • Digitális grafika vagy plakát.
 • Fotó.

A pályázat témakörei:

 • Gazdaság és kultúra.
  A pénzügyi tudás eléréshez két fontos út vezet, hiszen egyfelől nagyon fontos a megfelelő pénzügyi, gazdasági ismeretek megszerzése, másfelől ezeket kiegészítve, sőt megalapozva a megfelelő pénzügyi kulturáltság, értékrend és viselkedéskultúra útját is be kell járni. E két út találkozásánál születhet meg az igazi pénzügyi kulturáltság.

Mutasd meg egy alkotásodon, hogy számodra mit jelnet e két út, a gazdaság és a kultúra útja, és hogyan járul ez hozzá a pénzügyi kultúrához. Melyik a fontosabb: a gazdaság, vagy a kultúra? Melyik hogyan hat a másikra?

 • Számok és betűk.
  A gazdasági folyamtok, események leírásához nélkülözhetetlenek a betűk és a számok is. Az emberiség kultúrtörténete során folyamatosan fáradozott azon, hogy a betűk és a számok megjelenése egyedi és különleges legyen. Legyen szó akár, egy iniciáléról, vagy egy szépen megalkotott pénzérmén található számról.

Te hogyan jelenítenéd meg a betűket és hogyan a számokat? Ebben a kategóriában 2 művel is indulhatsz egyszerre: külön a betűk és külön a számok témában is.

 • Magyar pénzek.
  A magyar érmék és bankjegyek mindig is kiemelkedtek igényes megjelenésükkel és kivitelezésükkel. Számos ábrázolás és szimbólum sokatmondóan közvetíti a pénzhez kapcsolód gondolatokat.

Melyek a számodra legkedvesebb érmék, bankjegyek, vagy azok részletei, szimbólumai? Te milyennek alkotnál meg egy-egy új érmét vagy bankjegyet?

 • Virtuális közösség és virtuális pénz.
  Bizonyára te is játszottál már olyan játékkal, amelyben egy virtuális közösség tagjaként vettél részt, és virtuális fizetőeszközök felhasználásával fejleszthetted magad és a játékod.

Mit jelent számodra a virtuális fizetőeszköz?

 • Családi költségvetés.
  A te és családod életét is meghatározza, hogyan kezelitek a bevételeiteket és kiadásaitokat. Te készítesz magadnak költségvetést? Mire költöd a zsebpénzed? Mire szoktál megtakarítani és ezt hogyan teszed? Vagy úgy érzed, hogy néha pazarolsz?

Jelenítsd meg a te bevétel és kiadás mérlegedet, vagy az ezzel kapcsolatos gondolataid és terveid!

 

A pályázatok beküldése:

 • „Digitális grafika, vagy plakát” illetve „Fotó” kategóriákban kérjük, hogy az alkotásokat elektronikusan töltsék fel a palyazat.econventio.hu oldalra.
 • „Festmény vagy rajz” kategóriában kérjük, hogy a műveket postai úton juttassák el az Econventio Pénzügyi Kultúra Központba (1055, Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 78.)

Szükség esetén az alkotásaikat a „festmény vagy rajz” kategóriában indulók is feltölthetik elektronikusan, de lehetőség szerint kérjük ezeket elpostázni.

A pályázó pályázaton való részvétellel hozzájárul, hogy a beküldött műveket az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület a Pénzügyi Kultúra Központjában bemutassa, kiadványaiban megjelenítse.

 

Beküldési határidő: 2015. október 07.

Pályázni 2015. szeptember 07. és október 07. között lehet.